Lunchbuffé 30 september – 4 oktober (Äppelpajveckan)
Monday:
*Gårdsmärkt kycklingfilé med äppelmustsås på must från Ölands frukt. Rostad potatis och rotfrukts-, kål- & äppelsallad. (GF, LF)
*Vegetarisk panna med ugnsrostade rotfrukter, kikärter, äpple, fetaost och honung. Äppelaioli. (GF)
*Gratäng på ugnsbakad kummel och fänkål med äppeltäcke. Kokt potatis från Långåsa gård. (GF, LF)
Tuesday:
*Mustig gryta på närproducerat nötkött med svamp, rotfrukter, rosmarin och äpple. Kokt potatis och äppelgelé. (GF, LF)
*Vegetarisk panna med ugnsrostade rotfrukter, kikärter, äpple, fetaost och honung. Äppelaioli. (GF)
*Gratäng på ugnsbakad kummel och fänkål med äppeltäcke. Kokt potatis från Långåsa gård. (GF, LF)
Wednesday:
*Äppelfyllda pannbiffar av närproducerad blandfärs. Äppeltzatziki, rostade äppelklyftor och helstekt potatis. (GF, LF)
*Vegetarisk panna med ugnsrostade rotfrukter, kikärter, äpple, fetaost och honung. Äppelaioli. (GF)
*Gratäng på ugnsbakad kummel och fänkål med äppeltäcke. Kokt potatis från Långåsa gård. (GF, LF)
Thursday:
*Köksmästarens närproducerade isterband, dillstuvad potatis och picklade rödbetor, samt äpple. (LF)
*Paj med ädelost, grönkål, äpple och pumpafrön. Äppeltzatziki.
*Gratäng på ugnsbakad kummel och fänkål med äppeltäcke. Kokt potatis från Långåsa gård. (GF, LF)
Friday:
*Helgrillad, närproducerad fläskkarré med rosmarin och äpple. Potatisgratäng och äppelskysås. (GF, LF)
*Paj med ädelost, grönkål, äpple och pumpafrön. Äppeltzatziki.
*Gratäng på ugnsbakad kummel och fänkål med äppeltäcke. Kokt potatis från Långåsa gård. (GF, LF)
Helgbuffé 5-6 oktober
*Äppelfyllda pannbiffar av närproducerad blandfärs. Äppeltzatziki, rostade äppelklyftor och helstekt potatis. (GF, LF)
*Paj med ädelost, grönkål, äpple och pumpafrön. Äppeltzatziki.
*Pannkaksbuffé med klassiska tillbehör.
Inklusive salladsbuffé, nybakat bröd, delikatessknäcke från Solmarka gård, en liten godbit, kaffe från Balck och kranmärkt vatten.
Time
Lunchbuffén står uppdukad vardagar kl. 11:00-14:00.
Lunchbuffén står uppdukad helger kl. 11:30-14:30.
Pris lunchbuffé
Vardagar: 139 kr (barn upp till 12 år, 80 kr)
Helger: 159 kr (barn upp till 12 år, 80 kr)
*
Lunchbuffé 7-11 oktober
Monday:
*Lasagne på färs från Mysinge. Basilikakräm.
*Svamplasagne med rotfrukter.
*Panerad rödspätta med kokt potatis och tångromsås. (LF) (Går att få GF)
Tuesday:
*Kreolsk gryta och ris. (GF, LF)
*Vegangryta med indiska smaker. Ris. (GF, Mjölkfri)
*Panerad rödspätta med kokt potatis och tångromsås. (LF) (Går att få GF)
Wednesday:
*Pannbiff av färs från Mysinge och Västerslät, med lök. Kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon. (GF, LF)
*Vegangryta med indiska smaker. Ris. (GF, Mjölkfri)
*Panerad rödspätta med kokt potatis och tångromsås. (LF) (Går att få GF)
Thursday:
*Plommonspäckad, närproducerad fläskkarré, kokt potatis och skysås med grädde. (GF, LF)
*Vegetarisk gryta med marockanska smaker. Ris. (GF)
*Panerad rödspätta med kokt potatis och tångromsås. (LF) (Går att få GF)
Friday:
*Nattbakad kotlettrad med örttäcke av närproducerat kött. Rostad potatis och aioli. (GF, Mjölkfritt)
*Svamplasagne med rotfrukter.
*Panerad rödspätta med kokt potatis och tångromsås. (LF) (Går att få GF)
Helgbuffé 12-13 oktober
*Plommonspäckad, närproducerad fläskkarré, kokt potatis och skysås med grädde. (GF, LF)
*Vegetarisk gryta med marockanska smaker. Ris. (GF)
*Pannkaksbuffé med klassiska tillbehör.
Inklusive salladsbuffé, nybakat bröd, delikatessknäcke från Solmarka gård, en liten godbit, kaffe från Balck och kranmärkt vatten.
Time
Lunchbuffén står uppdukad vardagar kl. 11:00-14:00.
Lunchbuffén står uppdukad helger kl. 11:30-14:30.
Pris lunchbuffé
Vardagar: 139 kr (barn upp till 12 år, 80 kr)
Helger: 159 kr (barn upp till 12 år, 80 kr)
*