Mässa

Bötterumsmässan

Känn dig varmt välkommen till Bötterumsmässan den 3 september i vackra Bötterums hembygdspark. Temat för mässan är byggnadsvård, hantverk och trädgård.

Under dagen får du träffa många olika hantverkare och föreningar som kan visa upp sina hantverk. Det kommer att finnas spännande saker att köpa, som byggnadsvårdsprodukter, böcker, hantverk, slöjd, mathantverk och växter.

Bli du hungrig finns det mat att äta, som till exempel kroppkakor, korv, lammkött, våfflor och kaffe.

Bötterumsmässan riktar sig till alla som är intresserade, arbetar eller vill veta mer om byggnadsvård, hantverk och trädgård. Utifrån gamla traditioner och för framtidens generationer vill mässan skapa nyfikenhet, engagemang och visa hur man kan jobba med gamla hus, trädgårdar och hantverk på ett hållbart och miljömedvetet sätt samt inspirera till att konsumera smartare, använda det vi har, återbruka, restaurera och reparera.

År 2022 är det sjunde året i rad som Bötterumsmässan anordnas. Mässan kan genomföras tack vare bidrag från länsstyrelsen och en stor ideell insats från många i hembygdsförbundet, hembygdsföreningar och lokala föreningar. Kalmar läns museum samordnar mässan.

Plats och datum

Bötterumsmässan äger rum lördagen den 3 september 2022 klockan 10-16 i vackra Bötterums hembygdspark, som ligger längs väg 34, mellan Ålem och Högsby.

Arrangörer

Kalmar läns hembygdsförbund, Långemåla hembygdsförening, Kalmar läns museum och Länsstyrelsen Kalmar län.

Mer information

Har du frågor om evenemanget eller vill anmäla dig som utställare kontaktar du Susann Johannisson, bebyggelseantikvarie på Kalmar läns museum och samordnare av Bötterumsmässan.