Historiequiz, Mat & Dryck

Jenny Nyströms Julbord med Quiz

Förutom ett underbart, traditionellt julbord får du även uppleva vårt julbordsquiz ”Jenny och bocken”.

Julbordet innehåller allt från klassiska rätter till kallskuret, lokala specialiteter och söta frestelser. Våra fantastiska kockar tillagar all mat från grunden med noga utvalda, lokala råvaror, för att säkerställa den högsta kvaliteten och den mest smakfulla upplevelsen.

Vi önskar både privatpersoner och företag välkomna till bords!

Pris

795 kr

Datum & tid

Fredag 6 december 2024 kl. 18:00

Plats

Restaurang & Kafé Ångkvarnen, Kalmar läns museum

Bokning

Skicka in din bokningsförfrågan via formuläret längst ner.

Alternativt ring: 0480-45 13 00

Eller mejla: info@kalmarlansmuseum.se

Minimiantal: 30 personer. Om ni är färre kan det ändå gå att boka om vi har andra gäster bokade samma kväll. 

Quizregler

  • Inget är öppet för tolkning och quizledarens ord är lag!
  • Mobiler, brevduvor och uppslagsverk är strängt förbjudet.

Vad behöver jag för att delta?

  • Ett lag bestående av 1 – 6 personer. Är ni ett stort sällskap som bokar, så delar ni in er i flera lag. 
  • Ett gott humör
  • Huvudet på skaft
  • Behöver jag ha en doktorand i historia för att ha en chans? -Inte alls! Allmänna frågor blandas med lite klurigare för allas trevnad! Lämnar du kvällen utan att ha kunnat någon fråga har vi misslyckats.

I Jenny Nyströms stora Julbord med Quiz ingår:

Sallader/grönsaker

  • Brysselkål med granatäpple och honung från Allgunnen
  • Grönkålssallad med grönkål från Solmarka gård med äpple, lingon och apelsin
  • Rödkålssallad med apelsin

Sill

  • Hemgjorda sillar av olika slag (stjärnanis, apelsin, löksill, äpple, dill, senapssill)
  • Inlagd strömming

Kallt

  • Ägghalvor med räkor/tångrom
  • Julkorv
  • Svenskproducerad salami
  • Julskinka från Västerslät
  • Grönpepparpaté
  • Lantpaté
  • Kallskuret vilt
  • Bakad leverpastej
  • Apelsingravad lax

Såser/Röror

  • Gubbröra
  • Cumberlandsås
  • Mimosasallad
  • Rödbetssallad
  • Tångromsås
  • Örtsås
  • Hovmästarsås
  • Tre sorters senap

Tillbehör

  • Delikatessknäcke från Solmarka bageri
  • Vörtbröd, hålknäcke

Småvarmt

  • Prinskorv från Västerslät
  • Grönkålspaj med grönkål från Solmarka gård
  • Våra egna kroppkakor
  • Närproducerade revbensspjäll med apelsin, ingefära och honungsglace.
  • Köttbullar av färs från Mysinge och Västerslät
  • Citronmarinerad grillad lax
  • Inkokt lax
  • Janssons frestelse
  • Rödkål
  • Kokt potatis
  • Omelett med svampstuvning
  • Isterband från Västerslät

Dessert

  • Juläpplen från Ölands frukt
  • Ingegerds ostkaka med ekologisk grädde och hallonsylt
  • Ris à la malta med apelsinsås
  • Ostbricka med cheddar, julost, ädelost, brännvinsost och brie
  • Fikonmarmelad och kex
  • Saffranspannacotta med granatäpple
  • Sötsaker som knäck, mjuk pepparkaka med frosting, saffranskärleksmums, tomteskum, ischoklad och pepparkakor
  • Glögg med mandel och russin
  • Fruktbricka med vindruvor, päron, sharon, granatäpple, clementin och apelsin
  • Kaffe/té

Vegetariska och veganska alternativ måste förbokas. 

Dryck ingår inte. Vi erbjuder Jenny Nyströms julmust från Ängöl och närproducerad öl från Skedemosse gårdsbryggeri på Öland. Vi erbjuder också snaps från bland annat Kyrkeby bränneri i Vissefjärda. 

Restaurangen har fullständiga rättigheter.