Mat & Dryck

Snapsprovning

Kyrkeby Bränneri är gårdsbränneriet som lades ned 1971, bevarades som museum och nu har återuppstått som levande museibränneri. Här bränns årligen nygamla kryddningar sedan 2017 och säljs via Systembolaget. Kyrkeby Bränneri vill bevara kulturarvet kring potatisbrännvin – tillverkning, kryddning och snapsvisor.

Vid detta evenemang får du prova 4 st Kyrkeby-snapsar tillsammans med mat. Du får lyssna på berättelsen om Kyrkeby Bränneris återuppståndelse. Du får se hur det går till att tillverka potatisbrännvin i den ursprungliga processutrustningen, samt sjunga en och annan snapsvisa till, om du vill. Helt enkelt en himla trevlig fredagskväll på Kalmar läns museum.

Kyrkeby Bränneri ägs sedan 1988 av Vissefjärda Hembygdsförening. De som berättar och leder provningen är Ola Gustavsson och Jens Johannisson. De har jobbat med att uppliva Kyrkeby Bränneri sedan år 2000. Jens är bränneriets kryddmästare med mer än 25 års erfarenhet av att krydda brännvin.

Plats: Restaurang & Kafé Ångkvarnen, Kalmar läns museum

Pris: 550 kr

Datum och klockslag: Fredag 25/11 kl.18:00 – 19:30

I priset ingår snapsprovning, provsmakningstallrik och kaffe. Det kommer att finnas möjlighet att köpa till snaps om så önskas. Vi har fullständiga rättigheter.

Välkomna!