Stadsvandring

Stadsvandring i adventstid: Från brunn till flaska

Ölbryggning i Kalmar genom tiderna med Lars Larsson, antikvarie och museiguide.

Klä dig varmt och följ med på en vintrig ölstadsvandring i tidig adventstid!
Vandringens tema är öl – den vanligaste måltidsdrycken genom tiderna! Ölbryggningen har gjort sig påmind i staden från medeltidens humleodlingar till de etablerade bryggerierna som finns och har funnits i Kalmar. Bryggningen var ett givet inslag i hushållssysslorna under hösten och det var också en företeelse som var omgärdad av traditioner och folktro. Vi berättar lite extra om julöl och de traditioner som förekom när den bryggdes. Under vandringen på Kvarnholmen följer vi i spåren av bryggerskor, mältare och entreprenörer i Kalmar stad från 1600-talet och framåt.

Ölprovning ingår ej i denna tur, men efter vandringen bjuder vi på en värmande mugg glögg i museets reception!

Vandringen startar utanför länsmuseet och vi samlas vid receptionen senast kl.17:50.
Biljetten ska vara köpt före vandringens början.