Ensi-ilta tämän syksyn investoinnille live-luennoista muista läänistä

Mitä rakennuksen yksityiskohdat ja luonteenpiirteet Vimmerbyn kauniissa keskustassa merkitsevät sen elämykselle? Ja mitä piilotettuja helmiä Västervikin kunnassa on? Vastaukset tulevat tänä syksynä, kun Kalmarin läänin museo järjestää luentoja Vimmerbyssä ja Västervikissä.

Luennot ovat osa Kalmarin lääninmuseon uutta aloitetta järjestää luentoja muilla paikkakunnilla läänissä museon ohjelmatoiminnan puitteissa. Ensi-ilta on keskiviikkona 16. marraskuuta klo 18.00 Vimmerbyn kaupungintalolla, jolloin rakennusantikvariaatit Ellen Ronsten ja Jan Westergren vievät yleisön löytöretkelle Vimmerbyn kauniiseen keskustaan. 30. marraskuuta klo 18 rakennusantikvariaatti Magdalena Jonsson puhuu Västervikin kunnan maiseman kätkeytyvistä helmistä. Hänen luentonsa pidetään Västervikin museossa.

- Olemme lääninmuseo ja haluamme päästä lähemmäksi läänin asukkaita järjestämällä yleisöohjelmia eri paikkakunnilla läänissä. Tuntuu myös hyvältä ja kiireelliseltä, kun saa esitellä museon työn tuloksia tietyssä paikassa kyseisessä paikassa, kertoo Kalmarin lääninmuseon tuottaja Maria Kanje.

Kalmarin maakuntamuseon keskiviikon ohjelma on jo usean vuoden ajan houkutellut katsojia Kalmarin maakuntamuseoon. Vuonna 2021 luentojen suora lähetys sai ensi-iltansa koronapandemian aikaisen digitaalisen muuntamisen ja kehityksen jälkeen. Aloite ottaa seuraava askel ja järjestää luentoja muilla paikkakunnilla on muun muassa sitä, että useammalle ihmiselle annetaan mahdollisuus osallistua tarinoihin läänin arvokkaasta kulttuuriperinnöstä.

- Tämä on tapa korostaa, selittää ja syventää kulttuuriperinnön arvoa ja antaa perspektiiviä sen näkemiseen arjessa, Kalmarin maakuntamuseon julkisen yksikön markkinointipäällikkö ja yksikköpäällikkö Andreas Juhl sanoo.

Kalmarin maakuntamuseo toivottaa vierailijat tervetulleiksi luennoille, jotka pidetään paikan päällä Vimmerbyssä ja Västervikissä. Koska luennot lähetetään suorana, on myös mahdollista ostaa lippu digilähetykseen ja katsella niitä kotoa käsin. Digitaalinen lähetys on nähtävissä myös jälkikäteen toistona. Lippuja luennolle myydään Kalmarin maakuntamuseon verkkosivujen kautta.