Kalmar-visa ja teetanssi jazzkvartetin kanssa Kalmarin kohtaamispisteissä uudessa projektissa

Maakuntamuseo ja Jan Ottossonin kvartetti ovat saaneet rahaa Kampradin suvun säätiöltä ja tulevat nyt tekemään teetansseja paikallishistoriallisten tietokilpailujen kera Kalmarin kunnan kymmenessä eri kohtaamispaikassa.

- Tämä on fantastisen hauska projekti, jota teemme levittääksemme iloa kohderyhmälle, jolla ei aina ole musiikkiviihdettä saatavilla. Viemme yleisön keikalle kvartetin uusimman levyn kanssa Jazzia Calamarilla lähtökohtana, kertoo Kalmarin maakuntamuseon tuottaja Maria Kanje.

Kalmarin maakuntamuseo on tehnyt kulttuurielämyksiä vanhainkodeissa useiden vuosien ajan ja erilaisissa projekteissa, mutta tämä konsepti on uusi. Idea yhteistyöhön syntyi, kun Kampradstiftelsen asetti viimeisimmässä haussaan hakemukset etusijalle ikäihmisten toimintaan, johon kuuluu liikkumista ja fyysistä toimintaa.

– Sitten tuli mieleen klassisia iltapäivätansseja, niin sanottuja teetansseja, jotka monet nykyajan seniorit ovat tuttuja nuoruudestaan. Vaihtelemme elävää jazz-musiikkia, jonka tahdissa voit tanssia, tietokilpailulla Kalmarin tunnetuista paikoista kappaleiden nimien perusteella. Esimerkiksi Kattrumpan, Esplanaden, Sylvanderparken ja Tripp trapp trull. Esittelemme myös vanhempia kuvia ihmisistä ja ympäristöistä museon kokoelmista, Maria Kanje kertoo.

Yhteistyö Kalmarin kunnan hoitohallinnon kanssa on aloitettu ja teetanssit pidetään yhdeksässä eri kohtaamispaikassa kunnassa lokakuun 2023 ja maaliskuun 2024 välisenä aikana. Maaliskuun lopussa läänissä pidetään viimeinen teetanssi. museo.

- Suurella ilolla ja odotuksella odotamme innolla kohdata yleisön mukavasti ja jakaa musiikkiamme teidän kaikkien kanssa. Yhdessä toivomme luovamme ikimuistoisen ja harmonisen kokemuksen kaikille musiikin ystäville ja vierailijoille, sanoo Jan Ottosson Quartetin kapellimestari Jan Ottosson.

Teetanssit ovat ensisijaisesti suunnattu kohtaamispaikkojen yhteydessä palveluasunnossa asuville ja heidän omaisilleen. Tilasta riippuen, muut kiinnostuneet ovat tervetulleita ilmoittautumisen jälkeen.

– Familjen Kampradin säätiön varojen ansiosta voimme tarjota tapahtuman yleisölle maksutta, Maria Kanje sanoo.

Jan Ottossonin kvartetti koostuu Jan Ottossonista, baritonisaksofoni, Per-Ola Svensson, piano, Douglas Sandor, rummut ja Ola Petersson, kontrabasso.