Tarinoita koronapandemiasta uudessa näyttelyssä

Miten läänin asukkaat, vapaaehtoiset ja rokottajat kokivat koronapandemian perjantaiaamuna keskellä koronapandemiaa? Mitä positiivisia ja negatiivisia muistoja he tuovat mukanaan tulevaisuuteen? Mitkä olivat yleisimmät kysymykset, joita rokottajat saivat rokotettavilta ihmisiltä? Millaista oli toimia vapaaehtoisena?

Eräänä aamuna, perjantaina 20.8.2021, valokuvaaja Rolf Lind ja Tina Lindström sekä Maria Kanje Kalmarin maakuntamuseosta seurasivat Kalmarin rokotuskeskuksen töitä entisen kaupunginkirjaston tiloissa Tullslättenissä. He haastattelivat ja valokuvasivat Kalmarin alueen henkilökuntaa, Punaisen Ristin vapaaehtoisia ja satunnaisesti valittuja läänin asukkaita, jotka olivat paikalla rokottamassa juuri silloin ja siellä. Heidän työnsä tuloksesta on nyt tullut näyttely.

Dokumentaatio ei väitä olevan kattava, mutta se tulee nähdä tilannekuvana heidän tapaamisestaan läänin asukkaiden kanssa rokotuskeskuksessa perjantaina 20.8.2021 klo 7.30-13.00.

- Näyttely tarjoaa monipuolisesti jännittäviä tarinoita, joita koronapandemia on sekä luonut että luomassa, kertoo näyttelypäällikkö Tina Lindström Kalmarin maakuntamuseosta.

Näyttely on avoinna yleisölle 25.3.-31.5.2022. Näyttely on Kalmarin maakuntamuseon ja Kalmarin maakunnan yhteistyö.