"Jippi Peppi" -näyttely läänin lastenklinikoihin

Lokakuusta 2020 lähtien Kalmarin läänin museo on näyttänyt "Jippi Peppiä" ja juhlinut Peppi Pitkätossu -kirjan 75-vuotisjuhlaa näyttelyllä, vinkeillä, pukeutumisilla, leikillä ja luomisella. Koronapandemian vuoksi harva ehti nähdä ja kokea sitä, kun museo suljettiin vierailijoilta marraskuussa 2020. Kun museo avattiin uudelleen keväällä 2021, saimme Astrid Lindgren AB:lta luvan pitää se.

Nyt on selvää, että näyttely "Jippi Peppi" siirtyy Kalmarin lääninmuseosta sen sijaan vaeltamaan läänin sairaalan lastenklinikan väliin. Toukokuussa 2022 näyttely muuttaa Kalmarin lastenklinikalle. Syksyllä on Västervikin ja Oskarshamnin vuoro.

– Olemme äärettömän iloisia yhteistyöstä läänin lastenklinikan kanssa. Tuntuu hyvältä, että ne, jotka eivät tällä hetkellä pääse vierailemaan museon näyttelyssä, voivat silti osallistua siihen, sanoo pedagogi Camilla Persson Kalmarin lääninmuseosta.

Mediat ovat tervetulleita kuvaamaan ja esittämään kysymyksiä näyttelystä paikan päällä Kalmarin maakuntamuseossa ennen kuin puramme näyttelyn helmikuun 2022 alussa.

Camilla Persson
Kouluttaja ja Jippi Peppi -näyttelyn vastuuhenkilö, Kalmarin lääninmuseo
Puhelin: 0480-45 13 00 (vastaanotto)
Sähköposti: camilla.persson@kalmarlansmusem.se