Guidningar för förskola och skola

Vill du få fördjupad information och en lärorik upplevelse? Boka en guidad visning för din grupp i någon av våra utställningar. Våra kunniga guider gör vistelsen både intressant och minnesvärd. Vi erbjuder intressanta guidningar och workshops för skolklasser och grupper från förskolor, grundskola, gymnasium, SFI och folkhögskolor.

Regalskeppet Kronan

Om slaget, fynden, människorna och livet ombord på stormaktstidens största skepp.

Sandby borg

Om massakern, fynden och livet för 1500 år sedan.

Jenny Nyström

Om Kalmarkonstnärinnan Jenny Nyström, folkkär illustratör och prisbelönt akademiskt skolad konstnär.

Äventyret Superkronan – Skeppsbygget

Dyk in och lär och lek om regalskeppet Kronan och livet i 1600-talets Sverige på ett lekfullt och lärorikt sätt.

Mästerliga metaller

Våra kyrkor är fulla av metallföremål av olika slag. De berättar om kristen tro, symboler och traditioner och är en viktig del av vårt gemensamma kulturarv. De visar också på en fantastisk hantverksskicklighet. I utställningen visas unika föremål från länsmuseets samlingar tillsammans med berättelser om äldre och nyare tiders seder och bruk. Utställningen är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Växjö stift och Kalmar läns museum.

Deltagare: Max 30 personer

Kostnad: 900 kr per klass