Nourriture

Sju sorters kakor

Länsmuseets gäster har kunnat njuta av välsmakande pajer under Äppelpajveckan varje höst i tjugo år. Våren 2024 slår vi till med ännu en frestande nyhet: Sju sorters kakor! Blunda och tänk på fyllda mandelmusslor, schackrutor och Ambrosiatårta.

Receptboken ”Sju sorters kakor” lanserades första gången 1945. Med jämna mellanrum har den varsamt uppdaterats för att följa med sin tid, men traditionen att bjuda sina gäster på småkakor kan härledas ända till 1800-talet då det blev populärt att hålla kafferep. Det var noga med antalet kaksorter på faten – om värdinnan serverade färre än sju var hon snål, bjöd hon på fler ansågs hon högfärdig. Sju var helt enkelt lagom!

Den här kvällen låter vi både ögat och gommen njuta av en dignande buffé med ett överdåd av kakor. Låt dig väl smaka! Gunilla Petri, Jenny Forsberg och Maria Kanje serverar också lättsamma fakta om traditioner kring kafferep och småkaksbak under kvällen. Sju sorters kakor på buffé med kaffe från Balck eller te ingår.  

Accueillir!

Participant

Gunilla Petri, Barometern, samt Jenny Forsberg och Maria Kanje, Kalmar läns museum

Date et heure

Onsdag 24 april 2024 kl. 18:00

Décerner

149 €

Bon à savoir

Den här kvällen är det premiär för evenemanget ”Sju sorters kakor”. Buffén står sedan framdukad torsdag 25 – söndag 28 april under länsmuseets och kaféts öppettider.