Kläder & rekvisita

  För att levandegöra historien och genomföra upplevelsedagar, behövs stora mängder material och rekvisita.

  På Kalmar läns museum tillverkas kläder från alla tider: stenåldern, bronsåldern, järnåldern, medeltiden, 1600-talet och 1800-talet. I våra samlingar har vi även en del 1900-talskläder som vi fått till skänks och som används då skolorna vill jobba med modernare tider. På museet görs också tråg och skålar i trä, knivar och grytor i järn, yxor och ringar i brons, skor och väskor i läder, rustningar i plåt och mycket annat.All tillverkning inom verksamheten bygger på historiska fakta eller fynd och sker i tidstypiska material och tekniker. Medeltida gästabud i Eketorps borg med tidsenliga kläder och rekvisita.

  Alla Tiders Kläder och Rekvisita för uthyrning 

  Välj bland över 2000 dräkter från stenålder till 1950-tal Barn- vardags- och festdräkter från 200 till 1500 kr. Vid hyra av ett större antal dräkter, pris enligt överenskommelse. Vi har ett stort förråd av rekvisita från de flesta tidsperioder Spel- lek- idrottsredskap samt marknadsstånd och medeltida tält är några exempel.

  Pris enligt överenskommelse.

  Uthyrning kläder

  Välj bland över 2000 dräkter från stenålder till 1950-tal Barn- vardags- och festdräkter från 200 till 1500 kr. Vid hyra av ett större antal dräkter, pris enligt överenskommelse. 

  Kostymateljén

  I kostymateljén tillverkas kläder från alla tider: stenåldern, bronsåldern, järnåldern, medeltiden, 1600-talet och 1800-talet. I våra samlingar har vi även en del 1900-talskläder som vi fått till skänks och som används då skolorna vill jobba med modernare tider.

  Historiska verkstaden

  I verkstaden görs tråg och skålar i trä, knivar och grytor i järn, yxor och ringar i brons, skor och väskor i läder, rustningar i plåt och mycket annat. All tillverkning inom verksamheten bygger på historiska fakta eller fynd och sker i tidstypiska material och tekniker.

  Uthyrning av rekvisita

  Vi har också ett stort förråd av rekvisita från de flesta tidsperioder Spel- lek- idrottsredskap samt marknadsstånd och medeltida tält är några exempel. Pris enligt överenskommelse.