28 februari 2022

Nytt datum! Välkommen till boksläpp av gymnasietjejers bok om psykisk ohälsa

Hanna Häggblom Wilde och Linnéa Lindh går sista året på Jenny Nyströmskolans estetiska program, inriktning media. Inom ramen för sitt UF-företag har de skrivit en handbok om psykisk ohälsa. En glimt av mitt inre hopp innehåller fakta om bland annat ångest, depression och ätstörningar, flera övningar som ger hopp och stärker självkänslan, samt författarnas egna illustrationer. Vid boksläppet på Kalmar läns museum berättar de om sina tankar bakom boken. Det finns också möjlighet att köpa boken och få den signerad.

Vi tycker att boksläppet passar perfekt i vår nya "Hemligheten" som är baserad på Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och vikten av att hitta vår egen plats där vi kan hämta kraft, mod, tröst och fred. Upplev gärna utställningen före eller efter föreläsningen! Utifrån utställningens och bokens tema anordnar museet fyra föreläsningar i vår som du kan se på plats på museet eller digitalt, när och var du vill. Alla föreläsningar hittar du i evenemangskalendern.

Datum och tid: Evenemanget som skulle ägt rum den 18 februari är flyttat till den 4 mars klockan 14.00.
    Plats: I utställningen Hemligheten, plan 2, Kalmar läns museum

Det är fri entré till evenemanget. Ingen förbokning.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för evenemang och ber dig att hålla avstånd och följa personalens anvisningar. Var beredd på att visa covidbevis vid entrén.

Varmt välkommen!