11 september 2017

Kalmar läns museum är med i projektet Kulturkompis - Make friends through culture

  Kulturkompis ger asylsökande, nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter gratis tillsammans i sin stad. Konst och kultur är vårt universella språk. Genom att uppleva kultur tillsammans tror vi att spännande möten, samtal och relationer kan uppstå. Vi är en av de kulturaktörer som stöttar projektet med fribiljetter. Så besök www.kulturkompis.nu och anmäl dig via en av länkarna som du hittar under ”Kalmar”. Varmt välkommen hit! 

  Kulturkompis – så funkar det: 

  • Kulturkompisgrupper får gå gratis på tre kulturaktiviteter som erbjuds av kulturaktörer i Kalmar. 
  • I gruppen bestämmer ni tillsammans vad ni skall gå på (av de aktiviteter som erbjuds inom Kulturkompis) och när det passar er bäst. Vill ni kan första träffen ske på Studieförbundet Bilda. 
  • Efter kulturaktiviteten skall gruppen samtala kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe. 
  • För att ta del av Kulturkompis skall ni vara en grupp på fyra personer (minst halva gruppen skall vara asylsökande eller nyanlända). 
  • Boka biljetter via de olika kulturaktörernas hemsidor eller använd era Kulturkompiskort. Läs mer hur Kulturkompisbokningar fungerar på www.facebook.com/kulturkompis, www.kulturkompis.nu och respektive kulturaktörs hemsida. 

  Hur blir du Kulturkompis? Besök www.kulturkompis.nu, anmäl dig via en av länkarna som du hittar under ”Kalmar”.