1 april 2021

Länsmuseet tar upp hotellkamp med Stordalen

  Kalmar läns museum tar upp kampen med Petter Stordalen och ger sig in i hotellbranschen. Länsmuseet görs om till hotell och den historieintresserade kommer att kunna övernatta i rum som är inspirerade av exklusiva herrgårdar i Tjustbygden, enkla, öländska båtmanstorp och riksamiral Lorentz Creutz kajuta.

  - Detta är ett sätt att få våra besökare att stanna riktigt länge och verkligen uppleva olika stilar och tidsepoker med alla sina sinnen, säger Marknadschef Andreas Juhl.

  Länsmuseet räds inte sviktande besöksnäring i svallvågorna efter pandemin, utan ser framåt och tänker positivt. Under stängningstiden har man arbetat för fullt med att inreda de olika rummen och sviterna. För närvarande byggs en roof bar med pool av det lyxigare slaget på länsmuseets tak. Förhoppningen är att den ska stå klar till 1 april.

  - Petter Stordalens planer har varit en ögonöppnare för oss, fortsätter Andreas Juhl.

  - Kan han bygga så havsnära, så kan också vi erbjuda boende här. Vårt läge är gynnsamt med nära både till stad och bad och med en vidunderlig utsikt över Öland, Smålandskusten och Kalmarsund.

  Då länsmuseet ska vara ett museum som ska spegla historia och kulturarv från hela Kalmar län, kommer besökarna att kunna övernatta i specialdesignade rum som visar på olika kulturhistoriska miljöer från alla länets tolv kommuner. Naturligtvis kommer rumspriserna att skilja beroende på om gästen väljer ett enklare eller ett mer påkostat boende.

  - Vi tänker oss en större sovsal på Kronans batteridäck, typ vandrarhemsstandard och där kan man övernatta för en billig peng. För de gäster som vill tillbringa natten i en svit som är inredd som en herrgård i Tjustempire, blir det lite mer kostsamt, förklarar Andreas Juhl.

  Länsmuseet har, med den redan befintliga Restaurang & Kafé Ångkvarnen, möjlighet att erbjuda gästerna All inclusive redan från start.

  - Vi kommer att skapa olika menyer som ingår beroende på vilken typ av inkvartering man bokat. Allt från en överdådig herrgårdsmeny med sju rätter till en lite enklare båtsmansmeny bestående av soppa och skorpor. För dem som övernattar i vårt barnrum från 1970-talet, bjuds ugnsgratinerad falukorvsring med ost- och äpplebitar och nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier, exemplifierar Andreas Juhl.