25 augusti 2015

Snart är det efterlängtade höstprogrammet här!

  Tjuvkika på de två första programpunkterna redan nu!

  Vi håller som bäst på att snickra ihop de sista programpunkterna i vårt härliga höstprogram. Men två godsaker kan vi bjuda på redan nu:

  Onsdag 2 september kl 18.00:

  Vernissage för fotoutställningen Proud People

  Med fotograf Jan Dahlqvist

  Tjuvstart på Kalmarsund Pride! Vernissage för fotoutställningen Proud People - En odyssé bland stolta människor av fotografen Jan Dahlqvist som medverkar vid invigningen och berättar om sina tankar kring bilderna.

  Jan Dahlqvist reste runt i flera år och fotograferade människor på nattklubbar, tatueringsmässor och privata fester. Med sina bilder av personer som ofta lever i utkanten av normsamhället, vill han få oss att sluta häpna och fördöma och i stället se människor som de är. Han fascineras av nakenhet – kroppar och hud – men också av nakenhet i betydelsen oförställdhet. I utställningen finns flera bilder som aldrig tidigare visats.

  Vernissage onsdagen den 2 september kl 18.00. Fri entré från 17.30. Ingen föranmälan.

  Utställningen visas på Kalmar läns museum 2 – 28 september 2015.

   

  Onsdag 9 september kl 18.00-19.30:

  Hen som lever får se

  Med Mikael Almén, expert på jämlikhets- och rättighetsfrågor

  En betraktelse över HBTQ-liv och heteronormativitet då, nu och i framtiden med Mikael Almén, expert på jämlikhets- och rättighetsfrågor, tillika före detta Kalmarit. Mikael Almén tar med oss på en historisk tillbakablick och ger oss utblickar över framsteg och bakslag i Sverige och världen genom tiderna. Obs! Fri entré, men föranmälan på 0480-451300 eller reception@kalmarlansmuseum.se. Begränsat antal platser.

   

  Varmt välkommen!