24 november 2021

Välkommen till webbinarium med spännande exempel och samarbeten kring kulturarvet

Ta del av ett antal spännande exempel på hur kulturarvet används. Samarbeten och nya infallsvinklar – allt från visioner till praktiska lösningar. Välkommen till en eftermiddag som förhoppningsvis inspirerar till nya idéer och tankar!

Anders Arvefalk, Runsten-Möckleby IF
    Kulturpasset
    Hur kan vi få bygdens människor att aktivera sig och få lite motion och kultur på en och samma gång?

Kalle Holmström
    Historiska Påskallavik – om att lyfta fram lokalhistoria
    Hur finner man ideella krafter för att en hembygdsförening ska överleva? Och vilken positiv utveckling har det sedan genererat?

Hans Gurstad-Nilsson
    Att tonsätta kulturarvet
    Tonsättaren Hans Gurstad-Nilsson berättar om sitt arbete med J.A.G.S. den öländske faraonen, ett requiem över bildhuggarenJohan August Gustafsson från Segerstad.

Micce Rylander, Brännebo
    Verklighet och visioner från en kraftstation, vid ett av Smålands högsta vattenfall
    Hotell i glas mitt i vattenfallet, modern konst i kraftstationen, historisk teater i skogen, modern industrihistoria och egen elproduktion.

Mia Lundholm och Henrik Karlsson
    Demonstration av Glasrikets Ruttplanerare
    Bakgrunden och arbetet med att forma en ny digital tjänst för individanpassade turförslag i Glasriket.

Johanna Funck, Hej Hemby
    Prova-på-bo vid Polcirkeln – upptäck en ny plats och en ny livsstil
    Hej Hemby är en kommunöverskridande satsning i Tornedalen med visionen att öka inflyttningen.

Företag, föreningar och andra som är intresserade av kulturarvet.

Anmälan och frågor

Seminariet är kostnadsfritt men du behöver anmäla dig senast den 30 november 2021 till: fredrik.wiebert@kalmar.se

Vi skickar länken till dig dagen före webbinariet.

Hör av dig till någon av oss vid frågor: fredrik.wiebert@kalmar.se eller maja.heuer@kalmarlansmuseum.se

Projektet Unika historiska Kalmar län är arrangör.

Genom projektet Unika historiska Kalmar län vill vi tillsammans med företag och föreningar utveckla Kalmar län som besöksmål utifrån vårt rika kulturarv: Kalmar kommun, Emmaboda kommun, Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Mörbylånga kommun, Nybro kommun, Oskarshamns kommun, Torsås kommun, Vimmerby kommun, Västerviks kommun, Kalmar läns museum, Region Kalmar län, Länsstyrelsen i Kalmar län, Linnéuniversitetet, Destination Kalmar, Kalmar läns hembygdsförbund och Ölands hembygdsförbund.

Projketet finansieras av alla samverkansaktörer. Projktets huvudfinansiärer är Region Kalmar län och Europeiska regionala utvecklingsfonden.