Bergadagen en Art by the track

Den 3 september klockan 10-16 är det dags för Bergadagen. Vi firar 125 års-jubileum av Lokstallet och stationshuset i Berga samt Kalmar-Berga Järnväg med evenemanget ”Konst vid spåret”. Upplev spännande utställningar och ett program med inriktning på kulturarv och konst med anknytning till platsens historia!

Programma

• 12.00 Berga Blås underhåller vid Missionskyrkan
  • 13.00 Bergaloppet för barn
  • 14.30 Godisregn hos företaget Pyrokno produktion
  • 15.30 Dragning lotteri Bergabollen

Under dagen

• Åk Berga-rundan med Lionståget från Stationshuset mot Berga Lokstall. Avgång varje halvtimme. Passar stora som små besökare.
  • Lokeldaren berättar om Lokstallet och Berga Stationssamhälle.
  • Information om arbete med cykelturkarta och provrunda med stadsarkitekt Emil Stille, Högsby kommun
  • Försäljning, lotterier och bakluckeloppis vid Missionskyrkan
  • Tentoonstellingen
  • Veteran- och cruisingbilar
  • afé Bergabacken har servering
  • Berga Missionskyrka säljer tunnbröd
  •  Idrottsföreningen säljer korv och fika
  • Lyckans trädgård har försäljning
  • Kroppkakeförsäljning hos Coop
  • Berga SOK:s orienteringslabyrint i Järnvägsparken
  • Lokala företag bjuder in till öppet hus, t.ex. Lilla salongen, Judinsons handel, Birgitta och Evalds Ekologiska Naturbeteskött, Fastighetsbyrån, Coop och MP Motorsport. Pyrokno produktion visar hur man glasar ett brandfönster. Du kan också prova på att spika/skruva. Varje heltimme skjuter de salut med kanon. På plats i Berga kommer även flera näringar att ha försäljning.
  • Fullt ös är det hos MP Motorsport AB där både vuxna och barn kan provköra fyrhjulingar. Ta en titt i butiken där det finns spännande produkter för alla åldrar. Öppet 10.00-17.00.

Konst vid spåret

Upplev utställningen ”Järnvägsknuten Berga – från jordbruk till stations- och industrisamhälle” och en konstutställning i Café Bergabacken. Besök också konstutställningen ”Barnen i Berga” i stationshuset. Den är producerad av Skyttefälla skola i Berga, där barnens målningar berättar om Berga som järnvägsknut.

Programma

• 11.00 Invigning av utställningarna med underhållning av Berga Blås, Stationshuset
    Bengt-Åke Lundin, samhällsföreningens vice ordförande, hälsar välkommen. Museichef Örjan Molander, Kalmar läns museum, inviger.

Tentoonstellingen

• Järnvägsknutpunkten Berga – från jordbruk till stations- och industrisamhälle
  • Barnens Berga, konstutställning av barnen från Skyttefälla skola i Berga
  • Högsby Konstförening visar skulptur och måleri

Programmet som pdf

Hela programmet med all information och karta är sammanställt i ett pdf-dokument.

Inbjudan och program för Bergadagen och Konst vid spåret 3 september 2022 (pdf)

organisatoren

Berga stationssamhälle, Lyckans trädgård, Berga GIF, Berga SOK, Högsby kommun, Café Bergabacken, Café Tre Århundraden, Berga Missionskyrka, Fastighetsbyrån, Lilla salongen, Birgitta och Evalds Ekologiska Naturbeteskött, Coop, MP Motorsport, Pyrokno produktion och EU-projektet Unika historiska Kalmar län.

Logo van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling