Historieklubben

Är du mellan 8 och 16 år och tycker att historia är roligt och spännande? Då tror vi att Historieklubben är något för dig. Sedan 2018 har Historieklubben på museet samlat historieintresserade ungdomar för en uppsjö av roliga aktiviteter.

I historieklubben lär du dig massor om livet förr och nu. Vi gör studiebesök på intressanta platser, träffar experter, medverkar i en del av museets verksamhet under skolans lovdagar, tittar på museets utställningar och upptäcker spännande saker bakom kulisserna. Vi har även besökt kyrkogårdar, museets samlingar, hälsat på hos museets konservatorer och mycket mer!

Ofta delar vi in oss i två grupper utifrån ålder. Ledare är Johan Thulin och Lars Larsson från Kalmar läns museum tillsammans med medlemmar från Kalmar Stads Hembygdsförening.

Historieklubben är möjlig att genomföra tack vare en generös gåva av familjen Tedde Jeansson, Stockholm.

Program för våren 2024

Vi träffas på onsdagar ojämna veckor klockan 17:30-19:00.

• 17 januari
  • 31 januari
  • 14 februari
  • 28 februari
  • 13 mars
  • 27 mars
  • 10 april
  • 24 april
  • 8 maj
  • 22 maj

Vad kostar det att gå med?

Det kostar inget att vara med i Historieklubben.

Medlemskap

Historieklubben är för närvarande fulltalig. Vi undersöker för tillfället möjligheten att utöka antalet medlemmar.  När platser blir lediga meddelar vi det på den här webbsidan.