Skapande skola

   Arbeta inom Skapande skola med Kalmar läns museum

   * I filmen presenterar vi hur museet kan vara en resurs i skolarbetet och vad vi erbjuder. Aktullt program för läsåret 2022-2023 hittar du längt ned på webbsidan.. Utställningen om Kalla kriget som de nämner i filmen finns tyvärr inte länge kvar. I övrigt så stämmer filmens innehåll.

   Tillsammans med oss kan ni göra projekt både på museet och i skolans närmiljö

   På Kalmar läns museum finns spännande utställningar, upplevelser och pedagogiska program för såväl stora som små. Vi gör gärna projekt i er närmiljö genom kulturmiljöpedagogiken. Den pedagogiska metoden bygger på ett nära samarbete i undervisningen och involverar förutom ämnet historia alla andra ämnen som hör livet till. Utgångspunkten är den lokala historien och hur den har påverkats av världen utanför t.ex genom tidsresor.

   Medel att söka för kultur och skapande verksamhet

   Genom skolans huvudman/din förvaltning går det att söka medel för att arbeta med kultur och skapande verksamhet i skolundervisningen. Medel ska sökas senast februari för projekt och program kommande läsår. Prisuppgifterna gäller kostnad per elev. Moms och reseersättning tillkommer.

   Mer info: www.kulturradet.se

   Pedagogiskt program för 2022-2023

   Vi arbetar vi gärna med din skola och presenterar här några idéer att jobba utifrån. Alla program kan anpassas för din skola och kommun. För vissa program rekommenderar vi fortbildning för berörda lärare. Vid stort intresse kan program bli fullbokade.

   Hör av dig om du har egna idéer till samarbete!

   Ladda ner och läs mer om vilka pedagogiska program vi erbjuder låsåret 2022-2023 i vår folder:

   skapande_skola_2022-2023.pdf pdf 17 MB