Hållbarhet

Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat. Vi har tydlig hållbarhetsprofil som genomsyrar hela vår verksamhet. Hemligheten bakom vår välsmakande och hållbara mat är att vi värnar om det lokala mat- och kulturarvet och om våra producenter. Vi samarbetar så mycket som möjligt med lokala leverantörer och förädlare, stora som små och inkluderar lokala råvaror i allt vi skapar på vår restaurang.

Vår meny komponeras till stor del av växtbaserade, näringsrika, naturliga och ekologiska ingredienser som tillagas från grunden, ofta utifrån lokala traditioner med influenser och erfarenheter som våra kollegor bär med sig. Våra rätter, vårt bröd och våra bakverk är kärleksfullt och tillsammans med våra kollegors bakgrund skapar vi spännande och härliga kulinariska upplevelser som gör gott för både sinne, kropp och själ.

Närproducerat

Vi har en tydlig hållbarhetsprofil vilket innebär att vi i huvudsak köper in råvaror som är ekologiska och närproducerade.

Kött

Våra maträtter innehåller alltid svensk och/eller ekologiskt kött. Vårt kött kommer från Mysige på Öland och Västerslät i Kalmar. Kycklingen vi serverar är ekologisk.

Potatis

Vår lokala leverantör av potatis är Solmarka i Vassmolösa.

Kaffe

Vår lokala leverantör av kaffe är Balck Coffee.

Transporter

Genom ett aktivt arbete med samkörning har vi reducerat antal råvaruleveranser per vecka. När vi väljer leverantörer tittar vi också på hur de arbetar med hållbara transporter.

Kranmärkt vatten

Vi är kranmärkta av Svenskt Vatten. Det innebär att vi har valt att inte sälja flaskvatten. Däremot serverar vi härligt bubbelvatten och vanligt vatten i vår tappkran, gratis!

Läs mer om kranmärkt vatten hos branschorganisationen Svenskt Vatten.

Övrigt

Även när det gäller inredningen har restaurangen tagit hållbara beslut.