Meny

Många av Kalmar läns museums gäster kommer inte bara för att se museets spännande utställningar utan även för den goda matens skull. Och kanske även för att njuta av den fantastiska utsikten över Öland och Kalmarsund. 

Museets restaurang serverar lunch, smörgåsar, sallader och pannkakor samt ett urval av varma och kalla drycker. För den som är sugen på fika finns det ett stort utbud av bakverk. Här hittar du klassiska fikafavoriter och såklart en god kopp kaffe eller te. All mat är tillagad av våra kockar som använder närproducerade, ekologiska råvaror. 

Vi har gott om sittplatser för individer och grupper. Restaurangen är rullstolsanpassad och det finns stora ytor för barnvagnar. 

Kalmar läns museums restaurang har fullständiga rättigheter. 

Som lunch- eller fikagäst betalar du ingen entré till museet, men självklart rekommenderar vi ett museibesök.

Lunch

Vi serverar en dagsaktuell lunchbuffé alla dagar klockan 11.00-14.00. Utbudet varierar men det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en fiskrätt. Vi erbjuder laktos- och glutenfria alternativ. Sallad, bröd, smör, kranmärkt vatten, kaffe från Balck Coffee och en godbit ingår. 

Veckans meny

Måndag-fredag 139 kr (barn 75 kr)
Lördag-söndag 149 kr (barn 75 kr)

Alltid på menyn 

När lunchen inte serveras kan man alltid få något gott att äta eller fika, välj bland matiga sallader, smörgåsar, pannkakor eller fika. 

Fika

I vårt sortiment hittar du bland annat nybakade bakverk, pajer, mjuka och hårda kakor, bullar med mera. Allt är bakat från grunden i vårt eget bageri. Vårt sortiment varierar utifrån säsong och vårt humör, men vi bakar alltid med ekologisk smör och mjölk för högsta möjliga kvalitet. 

Vi serverar lokalrostat kaffe från Balck Coffee och te från Tekompaniet

Glass

I restaurangen säljer vi glass från Sia.