Bötterums Gästgiveri

Bötterumsmässan söker utställare

Planeringen för årets Bötterumsmässa är i full gång och just nu söker vi efter utställare till evenemanget. Är du intresserad av att delta? Detta är ett utmärkt tillfälle för din verksamhet, förening, organisation eller företag att marknadsföra och visa upp era produkter, tjänster och kunskap inom områdena byggnadsvård, hantverk och trädgård.

Mässan strävar efter att förvalta gamla traditioner samtidigt som den engagerar och inspirerar framtidens generationer. Vi vill visa på möjligheterna att bevara och vårda gamla hus, trädgårdar och hantverk på ett hållbart och miljövänligt sätt. Dessutom uppmuntrar vi till smartare konsumtion, och vill inspirera till att använda befintliga resurser genom återanvändning, restaurering och reparation. Bötterumsmässan välkomnar alla som är intresserade, arbetar med eller vill lära sig mer om byggnadsvård, hantverk och trädgård.

Utöver mässan kommer dagen att erbjuda försäljning av mat och dryck, barn- och familjeaktiviteter, olika inspirationsföreläsningar och annat som kan vara både till glädje och nytta. Mässan är ett välbesökt evenemang som har arrangerats i Bötterums hembygdspark varje år sedan 2017, förutom under pandemin. Varje år lockar mässan nästan 2 500 besökare!

Bötterumsmässan arrangeras av Kalmar läns museum, Länsstyrelsen Kalmar län, Kalmar läns hembygdsförbund och Långemåla Hembygdsförening och genomförs i samarbete med Långemålabygdens medborgarförening, Långemåla idrottsförening, Svenska byggnadsvårdsföreningen och Kalmar läns hemslöjdsförening.

I år äger mässan rum lördagen den 7 september. 

Välkommen att anmäla dig som utställare och vara en del av denna spännande mötesplats!

Vill du vara en av utställarna på mässan?

Är du intresserad av att delta som utställare på mässan? Varmt välkommen med in anmälan senast den 25 juni till susann.johannisson@kalmarlansmuseum.se. Det är kostnadsfritt att delta som utställare. 

Mer information

Susann Johannisson
Byggandsantikvarie på Kalmar läns museum och projektledare för Bötterumsmässan
0480-45 13 42, susann.johannisson@kalmarlansmuseum.se