Barnkalas

Snart dags för barnkalas? Låt oss ta hand om barnen och boka kalaset hos oss på Kalmar läns museum. Vi har tre spännande äventyr att välja på!

Mysteriet med den försvunna skatten

Ett mysterium har inträffat på Kalmar läns museum. En av de berömda myntskatterna från Regalskeppet Kronan tycks ha blivit stulen. Eller är det bara ett bus från ett av museets spöken? Kommissarie Blomkvist kallas in för att reda ut det hela. Men kommissarien behöver barnens hjälp.

Rekommenderad ålder: 6-8 år

Tid: Ca 1 h och 45 min

Mysteriet med den försvunna boken

Museichefen har hittat ett mystiskt brev på sitt skrivbord. Det handlar om en undangömd bok som museichefen trodde att han slarvat bort och gärna vill ha tillbaka. Men för att få reda på var boken är gömd någonstans måste ett antal ledtrådar lösas. Kommissarie Blomkvist kallas in för att lösa fallet. Var finns boken och vem har gömt den? Men som vanligt klarar inte kommissarien det på egen hand utan ber i största hemlighet barnen om hjälp.

Rekommenderad ålder: 7-10 år (läskunniga barn)

Tid: Ca 1 h och 45 min

Nyhet! Kliv ombord

Trodde du att detta skulle bli ett vanligt kalas med korv, glass och godispåse? Då trodde du fel! Soldathustrun Johanna Bondesdotter dyker upp genom tid och rum. Hon tror att ni är båtsmän som ska mönstra på stora skeppet Kronan. Johanna vikarierar för sin make som just idag ätit en dålig skeppsskorpa med för mycket mask i. Johanna kommer drilla er i allt från hur man laddar en kanon till vad som händer om man klagar på maten. Först när hon anser att ni lärt er allt ni behöver så kanske, kanske, ni kan få något annat än skeppsskorpor att äta.

Vi anpassar kalaset efter gruppen. Det här temat är spännande men inte läskigt, och Johanna är väldigt snäll.

Rekommenderad ålder: 6-10 år 

Tid: Ca 1 h och 45 min

Praktisk information

Bokningsbara kalasdagar

Vi anordnar kalas på lördagar och söndagar klockan 11:00 eller 14:00. Första tiden för kalas efter sommaren är den 2 september. Vid längre lov, samt storhelger brukar vi inte anordna kalas.

Vuxen närvaro

Två vuxna måste närvara under hela kalaset. Dessa vuxna har fri entré till museet och blir bjudna på kaffe under tiden barnen äter.

Gruppstorlek

Gruppen kan bestå av mellan 5-15 barn. Dock betalning för minst 8 barn.

Städning

Eftersom vi har hand om kalaset så tar vi också hand om disken och städningen. Praktiskt och bekvämt för dig!

Pris

200 kr/barn

I priset ingår:

  • inbjudningskort
  • entré till museet
  • en värd/värdinna som är barnens egna guide under hela kalaset
  • skattjakt
  • pannkakor eller korv, dricka
  • glass
  • godispåse
  • present till födelsedagsbarnet