Alla tiders uthyrning av kläder och rekvisita

Dags för bröllop, fest eller teater? I kostymateljén finns alla tiders kläder och rekvisita som vi hyr ut för alla tillfällen och teman. I vårt sortiment hittar du cirka 3 000 historiska dräkter från stenålder till nutid. Är du ute efter något särskilt? Hör av dig så hjälper vi dig att hitta den perfekta stilen för evenemanget. Vi har även ett stort förråd av rekvisita från de flesta tidsperioder så som husgeråd, spel, lek- och idrottsredskap samt marknadsstånd och medeltida tält.

Uthyrning för privatperson

Våra kostymörer hjälper dig att plocka fram rätt kläder, storlek och att hitta den perfekta stilen för evenemanget. Priset för att hyra en dräkt varierar. Barn-, vardags- och festdräkter kostar från 200 kr till 1 500 kr per tillfälle. Vid hyra av ett större antal dräkter tar vi fram ett offertförslag. Vi har tyvärr inte möjlighet att skicka en dräkt via post.

Uthyrning större evenemang

Vi hjälper gärna till med kostymer till teater, film, företagsfester och föreningsevenemang. Välkommen att kontakta oss för offert.

Vi syr upp kläder

I vår kostymateljé har vi ett eget skrädderi där vi tillverkar kostymer för alla varianter av fester, tillställningar och tidsepoker. Vi har bred erfarenhet av yrket och kunskap av både sömnad och historiska kläder. Du kan anlita oss från allt från enstaka plagg och enskilda fotograferingar till större projekt för reklam, fester eller andra produktioner.

Bokning och förfrågningar

Hör alltid av dig till oss i förväg för att hyra eller boka en dräkt via 0480-45 13 00 eller adam.norman@kalmarlansmuseum.se. Kostymateljén har öppet efter överenskommelse.