Om webbplatsen

Välkommen till Kalmar läns museums officiella webbplats som är uppbyggd för att vara användbar och tillgänglig för så många som möjligt. Via webbplatsen vill vi informera om vår verksamhet. Webbplatsen utgör ett nav för vår kommunikation, service och våra tjänster. Den representerar hela vår verksamhet och ska möta våra målgruppers olika behov. Vår strävan är att den webbplatsen tillsammans med våra sociala medier ska väcka intresse, sprida kunskap och uppmuntra till delaktighet och dialog kring det lokala kulturarvet i Kalmar län.

Här hittar du kortfattad information om vad webbplatsen innehåller och hur du hittar det du söker och hur vår webbplats fungerar. Du kan även läsa om webbplatsens tillgänglighet.

Webbplatsens innehåll

Webbplatsen innehåller besöksinformation för dig som vill besöka våra utställningar och aktiviteter, bokningsinformation till dig som vill boka något ur vårt bokningsbara utbud och grundläggande information om vår verksamhet.

Webbplatsen innehåller även en kunskapsbank med rapporter och poddar.

Hur du hittar information

Det finns olika sätt att hitta den information som intresserar dig. Ett sätt är att navigera dig fram genom att välja ingång i toppmenyn eller att använda sökfunktionen längst upp. På vissa sidor kan du även filtrera fram rätt sidor utifrån kategori och/eller ämne. Vi har samlat och strukturerat populära ingångar hos våra målgrupper på startsidan och i sidhuvudet.

Dokument

På webbplatsen finns det dokument i olika format. Det vanligaste formatet för dokument är pdf. För att läsa filerna behöver du ladda ner gratisprogrammet Adobe Acrobat Reader från Adobes webbplats.

Anpassat för mobil och surfplatta

För att öka användarvänligheten har vi skapat en webbplats med så kallad responsiv design. Tekniken innebär att webbplatsen och designen automatiskt anpassar sig efter skärmens storlek.

Upphovsrätt för bilder

Bilder, foton och illustrationer på webbplatsen är skyddade av lagen om upphovsrätt. Det innebär att du inte får kopiera eller använda dem utan Kalmar läns museums tillstånd.

Webbplatsens tillgänglighet

Samlad information om tillgänglighet hittar du på webbsidan Tillgänglighetsredogörelse.

Anpassa webbplatsen

Lyssna på webbplatsen

Med hjälp av den lyssnafunktion som du hittar överst på sidorna kan du få texten på webbsidorna uppläst.

Välkommen med synpunkter

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår webbplats. Om du har frågor, idéer eller kommentarer om innehållet tar vi gärna emot dina synpunkter via kommunikation@kalmarlansmuseum.se.