Jenny Nyström

Jenny Nyström (1854-1946) är Kalmarflickan som for till Paris och blev en av Sveriges mest kända konstnärer. De allra flesta tänker genast på tomtar när man nämner Jenny Nyströms namn. Det var nämligen Jenny som gav oss vår bild av jultomten. Men få känner till hennes konstnärliga bakgrund, hennes ursprungliga ambitioner eller vad som inspirerade henne till alla de illustrationer och tomteporträtt som hon senare blivit mest känd för.

Under den här guidningen kommer ni få lära känna Jenny Nyström lite bättre. Vi berättar om hennes uppväxt, hennes betydelse för vår bild av julen och hur det kunde vara att vara kvinna och familjeförsörjare i Sverige kring förra sekelskiftet.

Pris

  • Grupp med vuxna upp till 20 personer: 1 200 kr. Är ni fler bokar vi in två guider för att guidningen ska bli så bra som möjligt. Den andra guiden kostar då 600 kr.
  • Grupp med barn och ungdomar (skolklass): 900 kr
  • Utöver guidningen tillkommer entré till museet. Entrépriset i samband med en guidning är 90 kr per person (ordinarie pris 130 kr person).

Samtliga priser är inklusive moms.

Tidsåtgång

Ca 45-60 minuter.

Språk

Guidningen är på svenska. Vi genomför en guidad visning på engelska vid särskild förfrågan.

Boka en guidning

För att boka en guidning, hör av dig med din bokningsförfrågan till Kalmar läns museums reception via reception@kalmarlansmuseum.se eller 0480-45 13 00. Vi återkommer med en bekräftelse så snart som möjligt. Observera att bokningen är klar först när vi har varit kontakt med varandra och säkerställt tid och datum gemensamt.