Recensioner

För oss är det viktigt att du som gäst alltid ska känna dig välkommen och få en så bra upplevelse som möjligt. Dina synpunkter är viktiga för oss och bidrar till nya möjligheter och lösningar, samtidigt som du som gäst får möjlighet att dela din upplevelse.

Vad de som varit här gillar med oss

Nedan kan du läsa vad några av våra tusentals gäster tycker som sitt besök hos oss. Om du vill läsa fler recensioner eller lämna en egen kan du göra detta via Facebook, Tripadvisor eller Google.

Bra och intressant ställe. För stora och små!
Pelle Möller, Google, april 2024

”En välkomnande och fin miljö, med många intressanta utställningar i varierande ämnen. Vi fick en riktigt trevlig information om vad som finns, vart det finns och hur man kommer dit.”
Jonas Google, januari 2024

”Mycket bra utställningar! Både Kronan och Sandby var mycket sevärda! Trevligt med dramatiserade visningar.”
Andreas Johnsson, Google, juni 2023

”Väldigt trevligt! Kändes ”spännande” genom hela byggnaden. Fräscht ställe. Fick dessutom en väldigt bra guidad tur. Rekommenderar!”
Clara, Google, december 2022

”Mycket trevlig och välgjord utställning som är lika fascinerande för unga som äldre. Det är fascinerande att se och uppleva regalskeppet Kronans förlisning och livet ombord. Barnen har dessutom en egen avdelning där de kan leka av sig när allvaret blir för mycket. Missa inte heller caféet och restaurangen högst upp. Riktigt vällagat husmanskost med generös salladsbuffé.”
Stefan Pettersson, Google, september 2022

”Ett besök på länsmuseet blev höjdpunkten under dagarna i Kalmar. Utställningen om regalskeppet Kronan engagerade både stora och små. Lekutställningen som utgår från Kronan för barn var välgjord och genomtänkt med fakta här och var som gjorde den spännande även för vuxna. Vi fick en guidning av en ung båtsman som var fantastisk på att väcka barnens intresse. Även utställningen om Sandby Borg var sevärd. Missa heller inte det härliga caféet med utsikt över Kalmarsund.” 
Malin E, Tripadvisor, augusti 2022

”Den pågående utställningen om skeppet Kronan är mycket intressant. Upplägget med audio/visuella inslag är mycket lärorika och intressanta. Utställningen om Jenny Nyström gav också inblick i en konstnärs liv som för dom flesta troligen är okänt.”
Samuel P, Tripadvisor, september 2021