Regalskeppet Kronan

Dånet av kanonsalvor blandas med skrik och krutröken ligger tät över vattnet utanför Öland. Plötsligt kantrar det stora skeppet! En kraftig explosion färgar himlen blodröd. Skeppsvirke slungas som tändstickor genom luften tillsammans med människor, som lealösa dockor i skyn. Regalskeppet Kronan har gått under!

Upplev Kronanutställningen med en av våra duktiga guider och få hela berättelsen om Kronan, Stormaktstiden och Svensk marinarkeologisk historia i världsklass!

Pris

  • Grupp med vuxna: 1 200 kr, upp till 30 personer. 
  • Grupp med barn och ungdomar (skolklass): 900 kr
  • Priset gäller för en grupp upp till 30 personer. Är ni fler bokar vi in två guider för att guidningen ska bli så bra som möjligt. Den andra guiden kostar då 600 kr.

Utöver guidningen tillkommer entré till museet. Entrépriset i samband med en guidning är 90 kr per person (ordinarie pris 130 kr person).

Samtliga priser ovan inklusive moms.

Tidsåtgång

Guidningen varar 45-60 minuter.

Språk

Guidningen är på svenska. Vi genomför guidad visning på engelska vid särskild förfrågan.

Boka en guidning

För att boka en guidning, hör av dig med din bokningsförfrågan till Kalmar läns museums reception via reception@kalmarlansmuseum.se eller 0480-45 13 00. Du kan också fylla i vårt formulär. Vi återkommer med en bekräftelse så snart som möjligt. Observera att bokningen är klar först när vi har varit kontakt med varandra och säkerställt tid och datum gemensamt.