Stadsvandring i 1600-talets Kalmar

På 1600-talet flyttades hela staden Kalmar till ön Kvarnholmen, ett gigantiskt projekt som genomfördes mot alla odds. Under stadsvandringen får lära dig mer om livet i stormaktstidens Kalmar och om Regalskeppet Kronans öde. Vi berättar om det myllrande stadslivet, om såväl stadspresident Grubbe som om bödelns dotter Margareta. Du får höra om människor, hus och händelser i och omkring Kalmar stad när stormakten var som störst. Du får också lära dig mer om de dramatiska åren under skånska kriget, då stora regalskeppet Kronan förliste och fienden härjade längs kusterna.

1 200 kr (exklusive moms) för en grupp upp till 30 personer.

Tidsåtgång

Ca 45-60 minuter

Språk

Guidningen är på svenska. Vi genomför stadsvandringen på engelska vid särskild förfrågan.

Boka en guidning

För att boka en guidning, hör av dig med din bokningsförfrågan till Kalmar läns museums reception via reception@kalmarlansmuseum.se eller 0480-45 13 00. Du kan också fylla i vårt formulär. Vi återkommer med en bekräftelse så snart som möjligt. Observera att bokningen är klar först när vi har varit kontakt med varandra och säkerställt tid och datum gemensamt.