Restaurang & Kafé Ångkvarnen

På fjärde våningen på Kalmar läns museum, med fantastisk utsikt över Öland och Kalmarsund, hittar du Restaurang & Kafé Ångkvarnen. Här kan du fika eller njuta av mat från en meny med råvaror som knyter an till det lokala kulturarvet. Vi ser fram emot att välkomna dig som gäst!

Från och med den 28 november serveras en julinspirerad lunchbuffé. Som vanligt har vi dagens rätt, veckans fisk och veckans vegetariska.
På helgerna har vi buffé med några olika rätter. Buffén innehåller alltid köttbullar, samt två rätter till, efter säsong och kökets val. 
Utöver det finns sallader, smörgåsar och pannkakor. 

Varm mat serveras mellan kl.11 och 14 varje dag. Kallköket stänger kl.15 alla dagar.  Kaffe och gott fikabröd finns alltid! 

Nu under hösten, fram till och med 14 december, har vi öppet lite längre på onsdagar. Då serverar vi en härligt god soppa med bröd mellan kl.16 och 17:30. Fram till kl.18 kan man köpa fika.

Välkomna!

Lunchmeny vecka 48

Lunchen serveras: 11-14 Pris för veckans lunch : 149 kr
 • Välkommen till julinspirerad lunchbuffé!

  Måndag: Isterband från Västerslät med kokt potatis från Solmarka och grönkålsstuvning. Glutenfri, laktosfri.

  Tisdag: Ekologisk svensk kycklingfilé på en bädd av grönsaker. Serveras med tranbärssås.

  Onsdag: Fläskkarré från Västerslät med senapssås och rostad Solmarkapotatis.

  Torsdag: Pestoglaserad julskinka från Västerslät med pepparstekta äpplen och potatismos.

  Fredag: Prinskorvar från Västerslät med köttbullar av färs från Mysinge och Västerslät.
  Serveras med klassisk Janssons frestelse.

  Veckans fisk: Inkokt lax med vår örtsås och kokt Solmarkapotatis.

  Veckans vegetariska: Grönkålspaj med grönkål från Solmarka med ädelost.

  Inklusive våra julinspirerade sallader (tex mimosasallad, rödbetssallad, grönkålssallad med lingon, äpple, valnötter. Kålsallad med äpple och citrussmaker, rotfrukter i ugn, rödkålssallad med apelsin och aprikos, brysselkål med granatäpple). Till det så serverar vörtbröd/julknäcke, kranmärkt vatten, kaffe från Balck och en liten godbit med julsmak. I dagens lunch ingår sallad, bröd, smör, soppa, kranmärkt
  vatten, lokalrostat kaffe från Balck och liten godbit.

   

Alltid på menyn och helger

Upplevelser för alla tillfällen

Vill du hitta på något med din personal eller ordna en konferens? Kontakta oss så berättar vi mer! Vi har fantastiska utställningar och konferenslokaler som ger dig möjlighet till spännande och roliga upplevelser för alla tillfällen.  Vi erbjuder både färdiga paket och skräddarsydda lösningar.

Vår mat och dryck

Vi arbetar med hållbarhet i vår vardag, vilket innebär att vi i huvudsak köper in råvaror som är ekologiska och närproducerade. Rätterna och vårt bakade sortiment som serveras är kärleksfullt tillagade och bakade med lokala traditioner som grund, men vi tar även in influenser från vår omvärld och skapar på så sätt en härlig kulinarisk upplevelse.

Vår mat och dryck
Kostymateljén.

Evenemang

Restaurangpersonalen har ett nära samarbete med övrig personal på museet i samband med de evenemang som arrangeras i restaurangen som knyter an till lokala mat- och kulturtraditioner. På så sätt skapar vi unika upplevelser för alla som besöker oss, grundat i det kulturarv vi alla är en del av.

Läs mer

Barnvänligt

Med hänförande utsikt över Kalmarsund mår du bra både i kropp och själ. Har du barn så har vi gott om plats för barnvagnen och ett lekrum som passar både stor och liten.

Fika på museet

Njut av lokalt kaffe från Balck tillsammans med en bulle eller paj, självklart tillagat i vårt eget bageri. 

Fika

Vi finns i Kalmar

Kära gäster!

Vi finns på fjärde våningen i Kalmar läns museums vackra lokaler. Med hänförande utsikt över Kalmarsund och Öland äter du vår härliga lunch och salladsbuffé alla dagar i veckan. Kaffet är lokalrostat från Balcks kaffe och ingår i dagens lunch. När sötsuget slår till kan du köpa hembakade bullar och mycket mer från vårat kafé! Vi är också en av Kalmars absolut barnvänligaste restauranger med gott om utrymme och ett lekrum mitt i restaurangen.