Jenny Nyströms julbord

Välkommen till Jenny Nyströms julbord som erbjuder traditionella smaker, lokala råvaror och härlig atmosfär!

Julbordet innehåller allt från klassiska rätter till kallskuret, specialiteter, överraskningar, smaskiga sötsaker och ostar. Våra fantastiska kockar tillagar all mat från grunden med noga utvalda råvaror, omsorgsfullt tillagat för högsta möjliga kvalitet och smak. I matsalen njuter du av fantastisk utsikt över Kalmarsund och Jenny Nyströms konst.

Vi välkomnar både företag och privatpersoner till bords.

Välj mellan tre alternativ 

Dagtid Jenny Nyströms lilla julbord 29 november-22 december (onsdag-lördag, ej 23 december)
Kvällstid Jenny Nyströms stora julbord 6-21 december (onsdagar & torsdagar, ej 20 december)
Julbordsquiz Jenny Nyströms stora julbord med historiequiz 8 & 15 december (fredagar) 

Boka julbord

Använd webbsidans formulär för det julbordet du är intresserad av för att skicka en bokningsförfrågan. Du kan också mejla till info@kalmarlansmuseum.se eller ringa oss på telefon 0480-45 13 00.

Minimiantal

För att boka julbord kvällstid behöver ni vara minst 30 personer per sittning. Om ni är färre kan det ändå gå att boka om vi har andra gäster bokade aktuell kväll. 

Sittningar och priser

Pris Onsdag–fredag 350 kr, lördagar 395 kr
Datum & Tid  29 november–22 december, 11:30-14:30 

I Jenny Nyströms lilla julbord ingår:

Sallader/Grönsaker

  • rödkål
  • brysselkål med granatäpple och honung från Allgunnen 
  • grönkålssallad med grönkål från Solmarka gård med äpple, lingon och apelsin
  • rödkålssallad med apelsin
  • mimosasallad
  • rödbetssallad

Sill

  • hemgjorda sillar av olika slag (löksill, äpplesill, senapssill)
  • inlagd strömming

Kallt

  • ägghalvor med räkor/tångrom
  • julskinka från Västerslät
  • bakad leverpastej

Såser

  • hovmästarsås
  • senap
  • örtsås

Tillbehör

  • delikatessknäcke från Solmarka bageri
  • vörtbröd
  • julost

Småvarmt

  • prinskorv från Västerslät
  • köttbullar av färs från Mysinge och Västerslät
  • Närproducerade revbensspjäll med apelsin, ingefära och honungsglace.
  • omelett med svampstuvning
  • grönkålspaj med grönkål från Solmarka gård
  • inkokt lax
  • kokt potatis från Axelssons i Aby
  • Janssons frestelse

Dessert

  • knäck
  • mjuk pepparkaka med frosting
  • ris a la malta med apelsinsås
  • tomteskum
  • ischoklad
  • pepparkakor
  • julläpplen från Ölands frukt
  • clementin och apelsin

Veganska alternativ måste förbokas. 

Dryck ingår inte. Vi erbjuder Jenny Nyströms julmust från Ängöl och närproducerad öl från Skedemosse gårdsbryggeri på Öland. Vi erbjuder också snaps från bland annat Kyrkeby bränneri i Vissefjärda. Kaffet är från Balck Coffee och mjölken från Solmarka gård. 

Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Julbord.

Sittningar och priser

Pris 695 kr onsdagar och torsdagar
Datum & Tid 6-21 december (ej 20 december) från 17:30

I Jenny Nyströms stora julbord ingår:

Sallader/Grönsaker

  • brysselkål med granatäpple och honung från Allgunnen 
  • grönkålssallad med grönkål från Solmarka gård med äpple, lingon och apelsin
  • rödkålssallad med apelsin

Sill

  • hemgjorda sillar av olika slag (stjärnanis, apelsin, löksill, äpple, dill, senapssill)
  • inlagd strömming

Kallt

  • ägghalvor med räkor/tångrom
  • julskinka från Västerslät
  • julkorv
  • svenskproducerad salami
  • grönpepparpaté
  • lantpaté
  • kallskuret vilt
  • bakad leverpastej
  • apelsingravad lax

Såser/röror

  • cumberlandsås
  • mimosasallad
  • rödbetssallad
  • tångromsås
  • örtsås
  • gubbröra
  • hovmästarsås
  • tre sorters senap

Tillbehör

  • delikatessknäcke från Solmarka bageri
  • vörtbröd, hålknäcke

Småvarmt

  • prinskorv från Västerslät
  • grönkålspaj med grönkål från Solmarka gård
  • våra egna kroppkakor
  • Närproducerade revbensspjäll med apelsin, ingefära och honungsglace.
  • köttbullar av färs från Mysinge och Västerslät
  • citronmarinerad grillad lax
  • inkokt lax
  • Janssons frestelse
  • rödkål
  • kokt potatis från Axelssons i Aby
  • omelett med svampstuvning
  • isterband från Västerslät

Dessert/Ost

  • juläpplen från Ölands frukt
  • Ingegerds ostkaka med ekologisk grädde och hallonsylt
  • Ris a la malta med apelsinsås
  • ostbricka med cheddar, julost, ädelost, brännvinsost och brie
  • fikonmarmelad och kex
  • saffranspannacotta med granatäpple
  • sötsaker som knäck, mjuk pepparkaka med frosting, saffranskärleksmums, tomteskum, ischoklad och pepparkakor
  • glögg med mandel och russin
  • fruktbricka med vindruvor, päron, sharon, granatäpple, clementin och apelsin

Veganska alternativ måste förbokas. 

Dryck ingår inte. Vi erbjuder Jenny Nyströms julmust från Ängöl och närproducerad öl från Skedemosse gårdsbryggeri på Öland. Vi erbjuder också snaps från bland annat Kyrkeby bränneri i Vissefjärda. Kaffet är från Balck Coffee och mjölken från Solmarka gård. 

Restaurangen har fullständiga rättigheter. 

Julbord.

I vår julbordsquiz får du förutom ett underbart traditionellt julbord även uppleva vår julbordsquiz ”Jenny och bocken”. 

Pris 795 kr
Datum & Tid 8 & 15 december från 18:00

Quizregler

  • Inget är öppet för tolkning och quizledarens ord är lag!
  • Mobiler, brevduvor och uppslagsverk är strängt förbjudet.

Vad behöver jag för att delta?

  • Ett lag bestående av 1-6 personer. Är ni ett stort sällskap som bokar, så delar ni in er i flera lag. 
  • Ett gott humör
  • Huvudet på skaft
  • Behöver jag ha en doktorand i historia för att ha en chans? Inte alls! Allmänna frågor blandas med lite klurigare för allas trevnad! Lämnar du kvällen utan att ha kunnat någon fråga har vi misslyckats.

Minimiantal: 30 personer per sittning. Om ni är färre kan det ändå gå att boka om vi har andra gäster bokade aktuell kväll. 

I Jenny Nyströms stora julbord med quiz ingår:

Sallader/grönsaker

  • Brysselkål med granatäpple och honung från Allgunnen
  • grönkålssallad med grönkål från Solmarka gård med äpple, lingon och apelsin
  • rödkålssallad med apelsin

Sill

  • hemgjorda sillar av olika slag (stjärnanis, apelsin, löksill, äpple, dill, senapssill)
  • inlagd strömming

Kallt

  • ägghalvor med räkor/tångrom
  • julkorv
  • svenskproducerad salami
  • julskinka från Västerslät
  • grönpepparpaté
  • lantpaté
  • kallskuret vilt
  • bakad leverpastej
  • apelsingravad lax

Såser/Röror

  • gubbröra
  • cumberlandsås
  • mimosasallad
  • rödbetssallad
  • tångromsås
  • örtsås
  • hovmästarsås
  • tre sorters senap

Tillbehör

  • delikatessknäcke från Solmarka bageri
  • vörtbröd, Hålknäcke

Småvarmt

  • prinskorv från Västerslät
  • grönkålspaj med grönkål från Solmarka gård
  • våra egna kroppkakor
  • Närproducerade revbensspjäll med apelsin, ingefära och honungsglace.
  • köttbullar av färs från Mysinge och Västerslät
  • citronmarinerad grillad lax
  • inkokt lax
  • Janssons frestelse
  • rödkål
  • kokt potatis från Axelssons i Aby
  • omelett med svampstuvning
  • isterband från Västerslät

Dessert

  • juläpplen från Ölands frukt
  • Ingegerds ostkaka med ekologisk grädde och hallonsylt
  • Ris a la malta med apelsinsås
  • ostbricka med cheddar, julost, ädelost, brännvinsost och brie
  • fikonmarmelad och kex
  • saffranspannacotta med granatäpple
  • Sötsaker som knäck, mjuk pepparkaka med frosting, saffranskärleksmums, tomteskum, ischoklad och pepparkakor
  • glögg med mandel och russin
  • fruktbricka med vindruvor, päron, sharon, granatäpple, clementin och apelsin

Veganska alternativ måste förbokas. 

Dryck ingår inte. Vi erbjuder Jenny Nyströms julmust från Ängöl och närproducerad öl från Skedemosse gårdsbryggeri på Öland. Vi erbjuder också snaps från bland annat Kyrkeby bränneri i Vissefjärda. Kaffet är från Balck Coffee och mjölken från Solmarka gård. 

Restaurangen har fullständiga rättigheter.