Förskola & Skola

Upptäck hur Kalmar läns museum kan vara en resurs i skolarbetet! 

Lärare och elever från förskolor och skolor i hela Kalmar län är välkomna till oss på Kalmar läns museum. Vi vill vara en angelägen mötesplatsför ett livslångt lärande och ett komplement till skolans undervisning. Boka pedagogiska program, workshops, tidsresor eller fortbildning.

På Kalmar läns museum finns flera olika utställningar som kan användas för lärande. Vissa utställningar är permanenta, andra visas under en begränsad tid. I utställningarna som visas under läsåret 2022-2023 erbjuder vi både guidade visningar och pedagogiska program. De guidade visningarna ger en djupare förståelse för utställningens tema medan de pedagogiska programmen använder utställningarna som grund för att diskutera dagsaktuella frågor på ett interaktivt och roligt sätt. Till utställningarna finns även längre mer utförliga pedagogiska program utformade för skapande skola.

För er som inte vill komma in till Kalmar läns museum finns möjligheten att vi kommer ut till er och håller i workshops, tidsresor eller andra program.