KLaB

Sedan 2015 pågår ett samarbete mellan Kalmar kommun, Kalmar läns museum, ateljén på Kalmar konstmuseum och Byteatern Kalmar Länsteater som heter KLaB och som arbetar med arbeta med estetiska lärprocesser i skolan. Sedan 2020 är det en permanent kultursatsning finansierad av utbildningsnämnden i Kalmar kommun och Södermöre kommundelsnämnd. Satsningen ska ge fler möjligheter att integrera kulturella och konstnärliga uttrycksformer och sammanhang i skolan. Genom olika aktiviteter får barnen på ett roligt och annorlunda sätt upptäcka och lära sig historia.

Kalmar kommun ger projektstöd till Kalmar läns museum och Byteatern Kalmar Länsteater motsvarande en halvtids pedagogtjänst. Stödet möjliggör att länsmuseet kostnadsfritt kan erbjuda olika pedagogiska aktiviteter för Kalmar kommuns grundskoleelever. I flera år har Kalmar läns museum till exempel utbildat miniguider. Under flera lektioner får eleverna lära sig om regalskeppet Kronan. Sedan får de visa sin kunskap när de ensamma får genomföra en guidning i utställningen inför nära och kära på museet. 

Samarbeta med oss

Vi vill gärna samarbeta med skolor och elever i olika former. Vi erbjuder olika program till er att boka in er på gratis. Har ni idéer där vi skulle kunna vara en resurs för er så hör gärna av er till någon av oss. Vi är öppna för nya idéer och vill gärna prova nya grepp att arbeta med kulturen i skolan.

Kalmar läns museum

Kontaktperson: Linda Liljeberg

Tfn: 0480-45 13 86
E-post: linda.liljeberg@kalmarlansmuseum.se

Ateljén Kalmar konstmuseum

Kontaktpersoner: Monica Alskans & Ann-Helen Franksson-Rundqvist

Tfn: 0480-45 30 56
E-post: ateljen@kalmar.se

Byteatern Kalmar Länsteater

Kontaktperson: Emilia Christiansson

Tfn: 0480-43 44 63
E-post: emilia@byteatern.se
www.byteatern.se