Historieklubben för dig mellan 9-12 år

  Är du mellan 9 och 12 år och tycker att historia är roligt och spännande? Då tror vi att Historieklubben är något för dig!

  Tillsammans lär vi oss en massa om livet förr och nu, ser de olika utställningarna på museet, gör studiebesök på intressanta platser, träffar experter, gör ibland egna utställningar, medverkar i en del av museets verksamhet under skolans lovdagar, upptäcker spännande saker bakom kulisserna och mycket mer!

  Första träffen under vårterminenen 2022 är den 19 januari klockan 17.30-19.00 och fortätter sedan varannan onsdag. På grund av coronapandemin är träffarna digitala tillsvidare. Det går det givetvis bra att bli ny medlem även när terminen har startat. Just nu består klubben av cirka femton medlemmar.

  Ledare är Johan Thulin, museipedagog i samverkan med Kalmar Stads Hembygdsförening. Historieklubben samarbetar också med Kalmar Kulturskola och Kalmar stadsbibliotek.

  Det kostar inget att vara med i Historieklubben och du kan bli medlem direkt! Men föranmäl dig till Johan via e-post: johan.thulin@kalmarlansmuseum.se så vi vet att just du kommer!

  Historieklubben är möjlig att genomföra tack vare en generös gåva av familjen Tedde Jeansson.

  Historieklubbens adventskalender

  Till varje advent under 2021 gjorde filmämnet på Kalmar Kulturskola tillsammans med medlemmar från Historieklubben på Kalmar läns museum "Historiefilmarnas Adventskalender 2021". I fyra avsnitt utforskade de hur Jenny Nyströms målningar påverkade vår syn på jultomten och julen. Mycket nöje!

  Klicka här för att se alla avsnitt av adventskalendern på Kalmar läns museums webbplats.