Ny utflyktsguide!

Ny utflyktsguide!

Packa picknickkorgen och ge dig ut på utflykt! 🌳🧳
Lagom till semestertider presenterar Unika historiska Kalmar län en ny broschyr som samlar hembygdsföreningarna och deras bästa tips på besöksmål i hela länet – en del välkända och andra okända. Allt är utmärkt på kartan så det ska vara lätt att hitta.

🟠 87 olika besöksmål
🟠 23 livsöden
🟠 118 hembygdsföreningar

– Det känns roligt att samla hembygdsrörelsen i länet, säger Peter Danielsson från Kalmar läns hembygdsförbund. Här finns mängder av förslag på spännande utflykter för hela familjen. Och det händer väldigt mycket på hembygdsgårdar och andra platser som många inte känner till.
Innehållet i broschyren är framtaget av hembygdsrörelsen själva. De har valt ut platserna som beskrivs och personerna som porträtteras.

– När man ser broschyren inser man vilken enorm kraft det finns i hembygdsrörelsen, säger Julius Sääf på Ölands hembygdsförbund. Förhoppningen är naturligtvis att ännu fler familjer ska besöka hembygdsgårdarna och ta del av vårt kulturarv i länet.

Målet med trycksaken är dels att inspirera till besök på de beskrivna platserna. Men också att skapa förståelse för länets historia.
Broschyrerna kommer att finnas tillgänglig hos olika besöksmål och turistbyråer. Och naturligtvis hos hembygdsföreningarna själva. Här du kan läsa den digitala versionen: Utflyktsguide