Kalmar läns museum, bild tagen från sundet.

Vi söker Administrativ chef/Kanslichef

Nu finns det en fantastisk möjlighet att bli en del av Kalmar läns museum då vi söker en efterträdare till vår kanslichef som kommer att gå i pension vid årsskiftet. 

Vi söker en driven och utvecklingsinriktad ledare med erfarenhet av att stödja en bred och komplex offentlig verksamhet med flera pågående processer. Som chef för kansli- och serviceenheten har du helhetsansvar för att leverera ett professionellt enhetligt stöd till verksamheterna vid Kalmar läns museum i nära dialog med museichefen, enhetschefer och styrelse.

Kansli- och serviceenheten är enheten som syns mer inåt än utåt och bidrar till att alla ska trivas göra rätt och mår bra. Enheten ansvarar för ekonomi, HR, IT, lön, verkstad, säkerhetsfrågor, tillsyn och skötsel av fastigheter och fordon, tekniska installationer, diarium, kontorsvaktmästeri och lokalvård. På enheten jobbar, ekonomer, HR-partner, controller, vaktmästare, museitekniker, lokalvårdare och It-tekniker. Du kommer att vara chef för enhetens 12 kompetenta medarbetare. I denna roll är ditt uppdrag att aktivt och engagerat utveckla och driva verksamheten på ett rättssäkert sätt, stödja medarbetarna samt säkerhetsställa en god arbetsmiljö.  

Förutom ditt chefsuppdrag ingår du i museets ledningsgrupp som gemensamt driver och utvecklar strategiska och affärsmässiga frågor som är gemensamma för hela Kalmar läns museums verksamhet. 

Som person utmärker du dig genom en positiv och drivande attityd samtidigt som du har en förmåga att arbeta prestigelöst och effektivt med andra. I din roll som ledare är du lyhörd och har en stark pedagogisk förmåga som främjar delaktighet. Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för människor och vill hjälpa andra att utvecklas. Du har en god analytisk kompetens och har förmåga att hantera komplexa frågor. Du har också en förmåga att organisera och strukturera verksamheten för att skapa tydlighet och ändamålsenliga arbetsprocesser. Det är även viktigt att du på ett pedagogiskt sätt kan presentera och kommunicera resultat och analyser. 

Läs mer och sök tjänsten som Administrativ chef/Kanslichef