onsdag 16 mars kl. 18:00 - 19:30

Få biljetter kvar!

Så blev Ester Blenda Nordströms liv teaterföreställning

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Med Lotta Grut, dramatiker och manusförfattare

Vi är många som har fascinerats av Ester Blenda Nordströms (1891-1948) levnadsöde. Den orädda journalisten och pionjären som reste världen runt på reportageresor, körde motorcykel, rökte pipa och wallraffade i en tid då kvinnor ännu inte hade fått rösträtt. Ester Blendas liv har skildrats i bok, dokumentär, poddar, utställningar och i teaterföreställningen Som ett jävla solsken med Anna-Lena Hemström. Lotta Grut skrev manus och sångtexter till den populära och kritikerrosade pjäsen. Under kvällen berättar hon om Ester Blenda Nordströms liv och yrkesliv och om arbetet med att skriva manus och sångtexter till föreställningen.

Se evenemanget när det äger rum på Kalmar läns museum: 140 kr
Med Årskort: 90 kr
Livestream (även repris): 75 kr

Då vi under pandemin har byggt om Kronansalen till TV-studio, finns numera plats för 52 sittande personer i stället för tidigare 85. Vi rekommenderar att du som vill gå på föreläsning på det traditionella sättet bokar i god tid. Till de digitala sändningarna finns det däremot förstås obegränsat med plats! Varje programpunkt varar mellan 1 och 1,5 timme där inget annat anges.
Varmt välkommen i vår – hit till museet eller via din skärm hemma hos dig!

FLER EVENEMANG PÅ MUSEET

Fram till den 31 maj 2022 visar vi utställningen Hemligheten som bygger på Kalmarkonstnären Jan Nordströms bok med samma namn. Utställningen handlar om psykisk hälsa och om vikten av att hitta en egen plats där man kan samla kraft och hämta livsmod de dagar då livet känns svårt. I boken Hemligheten berättar Jan i ord och bild om hur en vän tog honom till just en sådan plats och om hur han där fann en fristad från oro och ångest. Flera av vårens programpunkter handlar just om psykisk hälsa och om hur vi på olika sätt kan främja ett gott mående.

KOM NYFIKEN OCH HUNGRIG

Slipp laga middag och kom till ditt favoritmuseum med Restaurang & kafé Ångkvarnen. Onsdagkvällar, då vi har evenemang, har museet öppet till kl.20:00 och restaurangen till kl.18:00. Passa på att göra en mysig aktivitet mitt i veckan, med en härlig kväll på Kalmar läns museum. Alla utställningar är öppna och i restaurangen serveras dagens soppa med bröd från kl.16:00. Även ostsmörgåsar, pannkakor och go’fika finns att välja mellan.

Pris: 140 kr på plats, 90 kr med årskort, 75 kr digitalt.

Boka och upplev på plats Boka och titta digitalt

Se vad som händer på museet idag.

Gustav IV Adolf - från kung av Sverige till överste Gustafsson

Så plåstrar du om själen på din ledsna tonåring

Fler evenemang på museet: