
Nattens drottningar – en hyllning till alla undersköterskor
I sin debutbok skildrar Lotte Lundgren den svenska äldrevården inifrån.
Läs merKyrkeby Bränneri i Vissefjärda socken grundades i slutet av 1700-talet. Stora mängder potatisbrännvin tillverkades dagligen fram till 1971 då staten införde monopol på brännvinstillverkning och verksamheten tvingades upphöra. Tack vare en grupp eldsjälar har bränneriet fått nytt liv. Sedan 2017 startas den gamla ångmaskinen varje år och brännvinet bränns på samma sätt som i gamla tider – på lokalt odlad potatis.
Under kvällen, som hålls i länsmuseets restaurang, tar vi del av den spännande berättelsen om Kyrkeby bränneri samtidigt som vi provsmakar på tre olika snapsar med matchande, läckra tilltugg med inspiration av det brännvinsbord som det bjöds på förr.
Obs! Du får prova Kyrkeby potatisbrännvin med smaksättningar som inte finns att köpa på Systembolaget.
För att delta på evenemanget behöver du ha fyllt 18 år.
Onsdag 17 december kl. 18:00
Susann Johannisson, Kalmar läns museum och Ola Gustafsson, Kyrkeby bränneri
349 kr
I priset ingår föreläsning, 3 matiga snittar, något litet sött och 3 av bränneriets unikt smaksatta olika snapsar á 2 cl. Det finns möjlighet att köpa till fler snapsar för den som vill.
Den här föreläsningen kommer vi inte att sända digitalt.