Kustaa Vaasan maihinnousu Stensön niemelle Kalmarissa

Tänään tulee kuluneeksi tasan 500 vuotta siitä, kun tuleva kuningas Kustaa Vaasa astui maihin Kalmarin Stensön niemellä. Maihinnousu 31. toukokuuta 1520 on herättänyt huomiota useilla erilaisilla monumenteilla vuosisatojen ajan. Mutta miksi laskeutuminen oli niin tärkeä? Mistä tiedät, että se todella tapahtui? Ja tiesikö Kustaa Vaasa, että hänestä tulee Ruotsin kuningas, jo astuessaan tukevalle maalle muutaman kilometrin päässä Kalmarin linnasta etelään? Suuri osa ohjelmaajasta on omistettu vastaamiseen poikkeuksellisen suuriin kuuntelijan kysymyksiin. Muun muassa saamme tietää, kuinka Gustav Vasa oli kolmen vaimonsa aviomiehenä. Selvitämme tämän podcast-museolehdessämme! Mukana ovat historioitsijat Peter Danielsson, juontaja Maria Kanje ja Andreas Juhl vastaavat tekniikasta. Paljon iloa!

Tue podcastiamme Museimagasinet!

Pidätkö podcastistamme? Hyvä! Olisimme äärettömän kiitollisia, jos voisit tukea meitä Swischin kautta, kun olet lopettanut kuuntelun. Jopa pieni penni voi tehdä suuren eron, monet purot ovat niin sanotusti pieniä. Ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta auttaa meitä nyt, ehkä myöhemmin! Mutta kuuntele podcastiamme mitä tahansa. 😊

Tähän numeroon voi Swischa: 123 235 85 21. Voit vapaasti merkitä maksusi siihen, minkä osan olet kuunnellut!

historia rauhoittuu