Berättelser från coronapandemin i ny utställning

Hur upplevde länsbor, volontärer och vaccinatörer coronapandemin en fredagsförmiddag mitt under coronapandemin? Vilka positiva och negativa minnen tar de med sig i framtiden? Vilka var de vanligaste frågorna som vaccinatörer fick av personer som skulle vaccinera sig? Hur var det att arbeta som volontär?

Under en förmiddag, fredag ​​den 20 augusti 2021, följde fotograf Rolf Lind samt Tina Lindström och Maria Kanje från Kalmar läns museum arbetet på vaccinationscentralen i Kalmar i före detta stadsbibliotekets lokaler vid Tullslätten. De intervjuade och fotograferade Region Kalmar läns personal, Röda Korsets volontärer och slumpmässigt utvalda länsbor som var på plats för att vaccinera sig just där och då. Resultatet av deras arbete har nu blivit en utställning.

Dokumentationen gör inte ett språk på att vara heltäckande, utan ska ses som en ögonblicksbild av deras möte med länsbor på vaccinationscentralen mellan klockan 7.30 och 13.00 fredagen den 20 augusti 2021.

– Utställningen bjuder på en mångfald av spännande berättelser som coronapandemin både har skapat och skapar, säger Tina Lindström, utställningsansvarig, Kalmar läns museum.

Utställningen visa för allmänheten från 25 mars till 31 maj 2022. Utställningen är ett samarbete mellan Kalmar läns museum och Region Kalmar län.