TV-kändis till kulturarvsseminariet i Oskarshamn

Den välkände historikern och författaren Gunnar Wetterberg, känd från bland annat SVT:s Fråga Lund, kommer att föreläsa på årets kulturarvsseminarium i Oskarshamn tisdagen den 23 november 2021.

Gunnar Wetterberg är en mycket uppskattad TV-personlighet och har en imponerande karriär är bakom sig. Dessutom är han skogsägare och har bland annat skrivit böckerna ”Träd: en vandring i den svenska skogen” och ”Ingenjörerna” senast i ledet. På seminariet kommer han ge sitt perspektiv på skogen och människorna – från Hedenhös och fram till våra dagar.

Om kulturarvsseminariet

Kulturarvsseminariet är det nittonde i ordningen och årets tema är skogen. Det kommer att bli föreläsningar om varierande ämnen och perspektiv med skogen som gemensam nämnare. Det handlar bland annat om tjärbränning, nyttan av fetved, kulturlämningar i skogen och om skogsnäringens framtid, vilka väsen det finns i skogen och skogsbad.

Seminariet arrangeras av Kalmar läns museum och Länsstyrelsen i Kalmar län.

Pressbilder

Länk till webbplats med bilder på Gunnar Wetterberg för nedladdning: http://www.gunnarwetterberg.se/content/bilder-f%C3%B6r-nedladdning